Belföld

Elrajtolt a 32. Művészetek Völgye: Ilyen volt az első hétvége – videó

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.24 | 14:18

A 32. Művészetek Völgye Fesztiválon egyik programból sem lesz hiány.

Hazánk legnagyobb összművészeti fesztiválja egyszerre szól a bulizni vágyóknak, a családi kikapcsolódást keresőknek, az elmélyült alkotásra és beszélgetésre vágyóknak, a nosztalgiázóknak és mindenkinek, aki 10 napra szívesen elvonulna egy ideális világba.

Ez az ország legjobb és legnagyobb összművészeti fesztiválja, idén sem okoz csalódást, és még közel egy hétig tart! Ilyen a 32. Művészetek Völgye!

Július 21-én megnyitották a 32. Művészetek Völgye Fesztivált, amely 10 napon át 2200-nál is több programmal és 40 helyszínnel várja a fesztiválozókat Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre. Hazánk legnagyobb összművészeti fesztiválja egyszerre szól a bulizni vágyóknak, a családi kikapcsolódást keresőknek, az elmélyült alkotásra és beszélgetésre vágyóknak, a nosztalgiázóknak és mindenkinek, aki 10 napra szívesen elvonulna egy ideális világba.

A Művészetek Völgyében a koncertek forgataga mellett a látogatók beülhetnek egy-egy irodalmi előadásra, közös versfaragó- vagy éppen énekes műhelyre, színdarabokat és izgalmas újcirkuszi produkciókat nézhetnek meg, a templom hűs tereiben élvezhetik a komolyzenét vagy éppen a fák árnyékában alkothatnak vagy válogathatnak a kézműves vásár portékáiból, de akár biciklire pattanva is felfedezhetik a környéket.

A Panoráma Színpadon pedig olyan fellépők mozgatják még meg Kapolcs nagyszínpadának közönségét, mint az Elefánt, a hiperkarma, az Esti Kornél, a 30Y, a Csaknekedkislány, a Vad Fruttik, a Csík-Presser-Karácsony A Dal a miénk 2.0, a Margaret Island, a Belga, a Punnany Massif, a Lóci Játszik, a Carson Coma, a Blahalouisiana, az Irie Maffia, a Budapest Bár, a Bagossy Brothers Company és a Quimby.

A Világzenei Udvaron első este többek közt a Góbéra és a Kerekes Bandre rophatjuk – utóbbi a koncert után táncházzal is készül.

Vigántpetenden a Cirque du Tókertben délután a duplabot forgatásának alapjait sajátíthatjuk el a Firebirds társulat segítségével, este pedig Kern András Mi van velem? című estjét hallgathatjuk a csillagok alatt. Kern András vendégeivel, Hernádi Judittal és Heilig Gáborral érkezik. A következő napokban ugyanitt élhetjük majd át az újcirkusz és a kortárs tánc varázsát, olyan előadókkal, mint a Recirquel, a Feledi Project, a Duda Éva Társulat, hallgathatunk klasszikus zenét a Danubia Zenekar vagy éppen az Operaház előadásában, de itt lép majd fel Zorán és Dés László is.

A Völgy mindenkit arra biztat, hogy kapcsoljon ki erre a pár napra, az autóval érkezőket pedig arra, hogy autóikat tegyék le Vigántpetenden, illetve Taliándörögdön az ingyenes parkolókban és váltsanak a fesztiválkarszalaggal ingyenesen igénybe vehető Csigabuszra a települések között. A Csigabusz majdnem hajnal háromig jár és összeköti a fesztivált a környező településekkel, egészen Tapolcától Veszprémig. Mozgása a fesztivál mobilapplikációján keresztül élőben is követhető. A vonattal érkezőknek jó hír, hogy a Művészetek Völgyére is érvényes a Veszprém-Balaton 2023 EKF rendezvénysorozatra szóló kedvezmény, azaz 2023 Ft-ért válthatnak a látogatók vonatjegyet a Völgybe.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló