Belföld

Nagy pofont kapott a balatoni polgármester: Mégsem lesz vízi élménypark

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.27 | 16:18

Váratlan fordulat a balatoni vízi élménypark ügyében.

A szerdai testületi ülésen némi meglepetésre és Takács Károly polgármester bosszúságára az eddig vele szavazó képviselők egyike a helyi ellenzék mellé állt, így először sikerült megvétózni egy olyan beruházást, amely komoly lakossági és nyaralótulajdonosi tiltakozást váltott ki – írta meg a Népszava.

Az előzmények röviden: a Numberone Sziget nevű vízi élménypark évente 55 napos üzemeltetésre kapott engedélyt.

A mögötte álló cég 2022 decemberében alakult meg, tulajdonosa három 22 éves fiatal – egyikük a hajdani válogatott labdarúgónak, a felcsúti Puskás Akadémia jelenlegi technikai vezetőjének, Pető Zoltánnak a fia – mellett az ügyvezető Szabó Bence László apja azonban a megállapodásban rögzített 7 ezer helyett 19,5 ezer négyzetméteres pályát alakított ki, ráadásul nem is az önkormányzati strand előtti vízfelületen, hanem úgy kéttucatnyi parti villa előtt, nagy kellemetlenséget okozva ezzel az ott nyaralóknak.

Ilyen szavazás még nem volt a hétfős balatonvilágosi testületben: az a négy képviselő, aki eddig Club Aliga-ügyekben és a most napirendre került balatonvilágosi strandi élménypálya témájában is együtt szavazott (Takács Károly polgármesteren kívül Tretykó István alpolgármester, Bartek Róbert és Kovács Tamás), ezúttal nem volt egységes.

A balatonvilágosi képviselő-testület szerdai ülésen visszavonta a település strandja előtti vízfelületen vízi élményparkot létesíteni akaró cégnek kiadott engedélyeit, így ezzel egyelőre biztossá vált, nem valósulhat meg a projekt, amelyért évi 1,3 millió forint bérleti díjat fizetett volna a vállalkozás.

A testületi ülésre mintegy három tucat tüntető is ellátogatott, akik táblákkal jelezték, nem szeretnének élményparkot a tó partjára.

A személyeskedésekkel tarkított, a hallgatóság tagjainak fel- és közbeszólásaival tarkított vita végére egy képviselő meggondolta magát – olvasható a cikkben, és az Aligai Fürdőegyesület által kierőszakolt név szerinti szavazáson a létesítmény ellen szavazott.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló