Belföld

Sokakat érhet horror meglepetés a benzinkutakon a héten

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.01 | 15:18
  • trendindex: 6

Kellemetlen meglepetés érheti a kutakon azt a több száz ezer magyart, akiknek a hétvégén véget ért az árcsökkentett benzin időszaka.

Tovább gyengült a forint hétfőn az euróhoz képest, és közben nem kevesebb, mint 15-20 forinttal is emelkedhet a benzin és a gázolaj világpiaci ára – ez pedig extra terhet jelent azok számára, akiket többé nem véd az ársapka.

“A múlt heti olajár csökkenés nem tartott sokáig. Sajnos a 97 dolláros hordónkénti árszintről a Brent olaj ára egészen 110 dollárig menetelt vasárnapig, ami egy hét alatt 11%-os emelkedést jelent. Sajnos a forint újra gyengült a dollárral szemben, az árfolyam újra közelít a 400 forinthoz. Jelenleg 395 forinton áll, ami egy hét alatt 2%-os gyengülést jelent. Így a hazai piaci árak újra emelkedő tendenciát vehetnek a benzin és a gázolaj esetében is, melynek mértéke jelentős lehet, akár 15-20 forint literenként.A szombaton hirtelen életben léptetett új rendelkezések alapján a 480 forintos üzemanyagárak egyre kisebb körben érvényes: már csak a lakosság tankolhat hatósági áron. Azok a járművek, melyek cégek tulajdonában vannak, szintén piaci áron kapják már az üzemanyagot”

– írja a Holtankoljak.hu.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló