Belföld

Kiderült: fekális szennyezés miatt zárták le a Velencei-tó egyik strandját

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.09 | 19:00

A vizsgálatot a Fejér Megyei Kormányhivatal rendelte meg, a vízmintát augusztus 3-án vették a tóból a Panoráma Partszakasz strandján.

A Fejér Megyei Kormányhivatal a múlt héten fürdést tiltó táblát helyezett ki a a Velencei-tónál, a gárdonyi Panoráma Partszakasz Pisztráng úti strandján, mert rendszeres hatósági ellenőrzése során határértéket meghaladó szennyeződést mértek. A Feol kiderítette, hogy fekális enterococcus (300/100 ml) és Escherichia coli (1500/100 ml) baktériumot is kimutattak a mintában.

Az Escherichia coli étellel vagy vízzel a szervezetbe jutva vastagbél-gyulladásos betegségeket okozhat. Ezek a megbetegedések lehetnek enyhébb lefolyásúak, hasmenéssel, ritkán hányással kísérve. Néhány törzs azonban komoly, a vérhashoz hasonlító tüneteket okoz az általuk termelt méreganyagok következtében.

Akkor lehet újra megnyitni a strandot, ha két egymás utáni vizsgálat legfeljebb 900/100 ml Escherichia coli számot eredményez.

Érdekel a túrázás? A természet? Akkor nézz bele legújabb videónkba, mielőtt tovább olvasnál. Ez az ország legszebb helyére kalauzol el! 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló