Belföld

Novák Katalin maga fizette a százezres fürdőruhát, amiben átúszta a Balatont

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.10 | 11:48

A névre szóló fürdőruhát akkor ismerte meg az ország, amikor a köztársasági elnök két testőr kíséretében átúszta a Balatont.

Fotó: Facebook / Novák Katalin

Az idei Balaton-átúszáson a több mint 11 ezer jelentkező között ott volt Novák Katalin államfő és férje is. Az eseményen részt vett az állami média is, így fotók és videók is születtek arról, hogy a köztársasági elnök az 5,2 km-es távot egy olyan fürdőruhában teljesítette, amit kifejezetten neki gyártottak – írja a 24.hu.

A Balatonban is védeni kell Novák Katalint: Testőrökkel úszta át a tavat

Korábban a Gulyáságyú Média kiderítette, egy ilyen dizájner fürdőruha – monogrammal, egyedi mintával – nagyjából százezer forintba kerülhetett.

A köztársasági elnök Facebook-oldalán az is látszott, hogy az egyedi tervezésű fürdőruhához passzoló törölközője is volt, a férje is hasonló dizájnú úszószettben teljesítette az átúszást.

Most kiderült, Novák Katalin maga fizette az egyedi tervezésű fürdőruhát. A Magyar Hang közérdekű adatigénylésére a köztársasági elnök hivatala azt válaszolta, hogy a

Sándor-palota nem költött olyan ruhadarabra, amelyen a köztársasági elnök neve vagy monogramja található.

A lap külön rákérdezett a férj szettjére,a törülközőre is, ám a Sándor-palota tájákoztatása szerint az érintett ruhadarabok tervezési és gyártási költségeit is Novák Katalin fizette.

Forrás: 24.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.