Belföld

Jane Goodall a Szigeten tartott beszéde után fákat ültetett a Sas-hegyen

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.13 | 10:15

Ez a hely egy különösen jelentős biodiverzitás „hotspot”, ahol több száz faj él együtt.

Jane Goodall a Life4OakForests projekt és a Jane Goodall’s Roots&Shoots program keretében augusztus 9-én három őshonos facsemetét ültetett el a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő Sas-hegy lejtőin, a Life4OakForests projekt egyik helyszínén – írták meg a nemzeti park honlapján.

Budapest, 2019. augusztus 8.
Jane Goodall brit etológus, antropológus, a Jane Goodall Intézet alapítója, az ENSZ békenagykövete előadást tart a 27. Sziget fesztivál Nagyszínpadán az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 8-án.
MTI/Balogh Zoltán

A sas-hegyi tölgyes – kiemelkedve kertvárosi környezetéből – őshonos erdei fajaival a nagy biológiai sokféleséggel rendelkező szárazföldi élőhelyeink közé tartozik – csakúgy, mint Magyarország más tölgyerdei. Fennmaradásukat azonban különböző invazív növények veszélyeztetik. A Sas-hegy egy különösen jelentős biodiverzitás „hotspot”, ahol több száz faj él együtt: többek között számos orchideafaj, a Szent István-szegfű, a leánykökörcsin, különböző pók- és hüllőfajok vagy a nagy szarvasbogár. Ezeket az értékes fajokat az emberi jelenlét és az olyan özönnövények, mint az orgona, az akác, a japán keserűfű vagy a mahónia veszélyezteti.

(via dunaipoly.hu)

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló