Belföld

Útlezárással tettek tönkre egy bányát, Orbán unokaöccsének a bányája köszöni szépen

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.18 | 18:18

Dr. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő és az Átlászó tárta fel az újabb vérlázító fideszes mutyit.

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebookján írta a következő sorokat, pénteken:

Bányász dinasztia: Orbán Győző unokája (a miniszterelnök unokaöccse) követi nagypapit és már önálló üzletbe is fogott. Sóderbányát is nyitott Győr mellett, percenként mennek ki belőle a kamionok. Dübörög a biznisz, a baj csak az, hogy a miniszterelnök nagybácsi által vezetett állam véletlenül pont most tette tönkre a pár kilométerrel odébb fekvő, régóta működő konkurenciát.

Valahogy pont úgy tiltották meg ugyanis egy apró útszakaszon a teherautók közlekedését, hogy Orbánék teherautói eljussanak a beton üzembe, a konkurencia viszont csak hatvan kilométeres kerülővel tehesse meg ugyanazt az utat.

Az Átlátszó cikke szerint negyven másodperc alatt lehet átérni azon az útszakaszon, ahol tavaly novemberben súlykorlátozást vezetett be a Magyar Közút Zrt. A pár száz méteres út teherautók előli lezárása szinte lehetetlen helyzetbe hozott egy közelben működő kavicsbányát. Egy másik bányának viszont nagyon is jól jött a korlátozás. A másik bánya résztulajdonosa pedig Orbán Viktor unokaöccse, Orbán Dávid.

Az Átlátszó szerint a konkurens cég kért, de nem kapott engedélyt

az útszakasz használatára, ahogy más kavicsbányák sem. Nem érinti ugyanakkor a korlátozás a Murobán Kft. mindössze másfél éve működő bányáját Vámosszabadiban. A cégről az a szóbeszéd járja, hogy ők vették át a súlykorlátozással kiherélt darnózseli bánya helyét, és helyi szinten a

fő beszállítói lettek a legnagyobb betongyártó cégnek, a Frissbetonnak.

A frissen nyitott, kivételezett bánya hamar felpörgött: a cég eszközparkja jelentős bővült, a bevételek pedig egy év alatt 46 millióról 212 millióra nőttek. Orbán Viktor miniszterelnök unokaöccse, Orbán Dávid éppen a bányanyitás előtt, 2021 végén lett társtulajdonos a cégben egy győri ügyvéd, dr. Mürkl Máté mellett.

A NER bűncselekményeit biztonságos szervereken gyűjtik Pesty László szerint


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.