Belföld

Biztonságosabbá válik a vakok és gyengénlátók közlekedése

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.02 | 18:20

A TIER járművek parkolóhelyei is bekerülnek a vakok és gyengénlátók városi közlekedését segítő Lazarillo alkalmazás adatbázisába.

A TIER és a Lazarillo együttműködése nyomán a rendszer jelzi a felhasználók számára a budapesti Mobi pontok geolokációját, így a közlekedés minden szereplőjének még biztonságosabb hellyé válhat a főváros.

A TIER a biztonságos közlekedés feltételeinek és szabályozási kereteinek megteremtéséért a kezdetektől együttműködik a fővárosi hatóságokkal. A vállalat a budapesti technológiai központjában folyamatosan fejleszti az alkalmazást és annak különböző funkcióit, hogy megfeleljenek az aktuális forgalmi és parkolási szabályozásoknak. A Magyarországon bevezetett parkolási zónák megkönnyítik a helyadatok feltüntetését a Lazarillo alkalmazásban, így a vakok és gyengénlátók mindennapi közlekedése is egyszerűbbé válhat.

A Lazarillo applikáció mostantól képes lesz óvatosságra figyelmeztetni a felhasználókat, amikor mikromobilitási ponthoz közelednek. Az együttműködés keretében a Lazarillo megosztja a TIER szakembereivel a felhasználók leggyakoribb útvonalainak összegzését is. A helyi hatóságok ezután a TIER ajánlásai alapján úgy módosíthatják a parkolási zónák határait vagy a sebességkorlátozásokat, hogy azok még inkább segítsék a látássérültek közlekedését.

Célunk, hogy a TIER-rel közösen tegyük Budapesten biztonságosabbá a városi utazásokat. A mobilitási pontok integrációjának köszönhetően a vakok és gyengénlátók részletesebb információt kaphatnak a környezetükről, így kényelmesebbé válhat számukra a közlekedés, később pedig a felhasználók visszajelzései alapján még pontosabbá válhat a helyzetjelzés.

– mondta el René Espinoza, a Lazarillo alapító ügyvezetője.

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER kiemelkedően biztonságos és fenntartható szolgáltatást kínál, elektromos rollerjei erős fékekkel, irányjelzővel és lengéscsillapítással is felszereltek. A vállalat működése, és így a járművek is teljesen klímasemlegesek, hogy hosszú távon is pozitív hatást gyakoroljanak a városokra. A TIER hazai indulása óta folyamatosan együttműködik Budapest vezetésével, a vállalat többek között a parkolási szabályozások kidolgozásában is segítette a magyar fővárost. A Lazarillo segítségével a jövőben a látássérültek számára is élhetőbb lehet a város.

Kiemelten fontos számunkra, hogy a TIER szolgáltatásai minél szélesebb körben elérhetők legyenek és minden városi közlekedőt segítsenek. A Lazarillo segítségével most a vakok számára tesszük még biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá a budapesti közlekedést

– mondta Lendvai Tímea, a TIER Regionális City Managere.

A jövőben szeretnénk további együttműködésekkel segíteni a fogyatékkal élők közlekedését és még nyitottabbá, elfogadóbbá tenni a magyar városi kultúrát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló