Belföld

“A seggnyalásnak nincsen gazdája” – elsunnyogták az Orbán-idézetet a készítők

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.06 | 11:18

Pottyondy Edina ezúttal azon akadt ki, hogy a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falára Orbán Viktor idézetek kerültek. Ezek azonban nem maradtak sokáig.

Pottyondy szerint a magyar iskolarendszer nem a valós életben hasznosítható készségeket adja a gyerekeknek, hanem inkább az Orbán Viktor iránti hűséget tanítja nekik. A humorista utalt arra, hogy más országokban a gondolkodásra, az önállóságra, és az autonómiára nevelik a gyerekeket, míg Magyarországon az oktatásban az iránti hűséget hangsúlyozzák.

Pottyondy azt is megjegyezte, hogy az iskolákban korábban Sztálin, Lenin és Mao idézetek is megtalálhatók voltak, így az Orbán-idézetek sem különböznek ebben a tekintetben. Orbán Viktor “Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük” című idézetét külön kiemelte, mint a kedvencét, és azokat az idézeteket nevezte a magyar lét esszenciájának.

Az idézetek körüli felháborodást követően Németh Szilárd elhatárolódott az “iskolán belüli politizálástól”, hétfőre pedig eltűntek az idézetek, amin a humorista külön kiakadt:

“Viszont van egy nagyon furcsa rejtély a gimnázium falára vésett Orbán-törvények körül. Képzeld el, seggnyalásnak nincsen gazdája, mindenki lapít, mindenki sunnyog a Fideszben, pont mint Gyurcsány elszámoltatása körül.”

Íme, a teljes felvétel:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló