Belföld

Tragikus helyzetben a magyarok: 2023-ban az ideinél is nagyobb drágulás várható

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.07 | 13:30

Egyre magasabb, fél éven belül 20-22 százalék felett tetőző infláció, 2023-ban pedig még az ideinél is nagyobb drágulás várható.

Ugyanakkor, ha előbb-utóbb az Európai Unióval sikerül megállapodni, akkor azután fél éven belül az uniós pénzek is megérkezhetnek, és az is biztosnak tűnik, hogy a GDP-növekedés következtében év végére nagyot csökkenhet Magyarország GDP-arányos államadóssága – írja az Index.

Az ING Bank vezető elemzője szerint a forint év végére az euróhoz képest akár 380-385 forintos árfolyamig is erősödhet.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője szerint a forintárfolyamra leginkább a jogállamisági vita kimenetele hathat a közeljövőben. Véleménye szerint a forint nagyot erősödhet, ha megszületik az Európai Unió és a magyar kormány közötti megállapodás, de az árfolyam az energiaválság mértékétől is függ.

Okostelefon fél millióért? Mit tud a Samsung divatos modellje? És mi a legnagyobb hiba? Nézz bele legújabb videónkba!

Ha leáll a német, az osztrák és a francia ipar, akkor nagy bajban leszünk. Ha nem lesz Németországban ipari gyártás, akkor hiába akar itt például az Audi korlátozás nélkül gyártani, hiszen nem tudják a végtelenségig felhalmozni a készleteket. Tehát ebben az esetben itthon is leállna, csökkenne a termelés, ez pedig recesszióval is járna, ami forintgyengítő tényező.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.