Belföld

Tragédia: a lányok csúfolták a leginkább az öngyilkos tinit – új részletek derültek ki

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.10 | 10:48

Az egész országot megrázta a 16 éves vajai gimnazista, Tisza Gábor tragédiája, s nyugtalanító kérdések sokasága fogalmazódik meg a gyászoló hozzátartozókban és a közvéleményben is, ám a fiú iskolája makacsul hallgat.

A Blikk hiába kereste a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium illetékeseit, nem csupán a sajtó elől zárkóznak el, de eddig arra sem vették a fáradtságot, hogy Gábor édesanyjával, Lovas Edinával felvegyék a kapcsolatot és személyesen nyilvánítsanak részvétet.

Magyarázat helyett az iskola egyelőre annyit tett, hogy kitűztek az épületre egy fekete zászlót, ezzel egyidejűleg pedig a honlapjukon közzétettek egy kurta üzenetet:

Az intézmény teljes körűen együttműködik az eset kivizsgálásában a hatóságokkal. Minden segítséget megadunk az iskola diákjainak, dolgozóinak a tragédia feldolgozásához, osztozunk a család fájdalmán.

A fiú felakasztotta magát, mert nem bírta tovább elviselni az őt ért bántásokat. Az ügyről most további, döbbenetes részleteket tudott meg a lap:

az osztály nagy része benne volt a csúfolásban, s Gábort a lányok sem kímélték. Sőt, ők voltak a leghangosabbak! A fiú némán tűrte, amikor „homárfejűnek”, „hülye gyereknek” nevezték, jóllehet ennél még cifrább jelzőket is a fejéhez vágtak.

A fiút  különösen bántotta, hogy a lányok is nyomdafestéket nem tűrő hangnemben beszélnek vele. Amikor otthon néha-néha szóba került a barátnő téma, a fiú csak elpityeredett.

Az édesanya soha nem tud megbocsátani fia zaklatóinak, de úgy gondolja, az sem a családján, sem Gáboron nem segít, ha jogi útra terelné az ügyet.

Gabi pénteken beszélt az osztályfőnökével, aki azonnal összehívta az osztályt, beszélt a gyerekekkel. Az osztályfőnök biztosította Gabit arról, hogy nem piszkálják többé, illetve, ha bármi nyomja a lelkét, forduljon hozzá bizalommal. Arra nem tudunk rájönni, mi történhetett abban a három napban, amelyek végül a tragédiához vezettek

– mondta Edina, aki most a fia temetését szervezi.

Forrás: Blikk


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló