Belföld

Így lesz luxusjacht az állami tenderekből

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.11 | 16:18

A NER-lovagok gyorsabban gazdagodnak, mint bárki más.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy közepes méretű építőipari cég, a Soltút, amely az állami megrendelések révén hirtelen hatalmas nyereségekre tett szert. A vállalat tulajdonosa, Rencsár Kálmán, vagyonát különös módon duzzasztotta fel. Egy része a NER közeli oligarchák luxusjachtjainak finanszírozására ment, másik része pedig Szíjj László vagyonkezelőjéhez került, aki jelenleg – Lölő mellett – az egyik legbefolyásosabb kormányközeli vállalkozó – mutat rá a g7.hu.

Rencsár Kálmán vállalata a mélyépítés területén működött, prémium minőségű anyagokat gyártott és értékesített. A cég a korai éveiben már jelentős részben állami megrendelésekből származó bevételekkel rendelkezett. Az elmúlt évtizedekben a cég durván növekedett tovább, és országos szereplővé vált, részt vett a nagy közbeszerzéseken is, hatalmas nyereséget termelt.

Az állami megrendelések mellett Rencsár Kálmán vagyonának egy részét a NER-hez kötődő vállalkozások és személyek finanszírozására használta fel, például luxusjachtok vásárlására Máltán. Emellett a Soltút nyereségét egy speciális részvénykiadással olyan személyek számára is hozzáférhetővé tette, akiknek köze van a kormányközeli üzletember, Szíjj Lászlóhoz. Szíjj László és Rencsár Kálmán között vélhetően máig szoros üzleti kapcsolat áll fenn – írja a cikk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló