Belföld

Szentkirályi Alexandra belengetett valamit: Hatékonyabb családtámogatási formát hoznak létre

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.14 | 17:50

A jelenlegi nem falusi csokot kivezetik.

Szentkirályi Alexandra a Hír TV Napindító műsorában beszélt arról, hogy milyen új családtámogatási intézkedések várhatók az év vége felé – írta meg a 24.hu

A kormányszóvivő elmondta, hogy azon eszközök, amelyek beváltak és népszerűek voltak a családok körében, megmaradnak, de vannak olyanok is, amelyek frissítésre szorulnak.

Az új támogatási forma célja az, hogy minden vágyott gyermek meg tudjon születni, és ehhez a jelenleginél hatékonyabb intézkedéseket terveznek bevezetni.

A jelenlegi nem falusi csokot kivezetik, és helyette egy hatékonyabb családtámogatási formát hoznak létre, amit Szentkirályi Alexandra “csok pluszként” említett.

A 24.hu megírta, hogy a részleteket még nem hozták nyilvánosságra, de a következő hetekben várhatóan döntés születik az új támogatásról.

Fontos megjegyezni, hogy az átmeneti időszak biztosított lesz, így az év végéig érvényben maradnak a jelenlegi csok szabályai. Az új támogatási rendszer csak azután lép majd életbe.

A budapesti Demográfiai Csúcson, amely csütörtökön kezdődik, további részletek várhatók az új családtámogatási intézkedésekről. Orbán Viktor is beszédet tart majd az eseményen, így valószínűleg több információ is napvilágra kerül majd a “csok plusz” részleteiről.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló