Belföld

Veszélyben vannak az OTP Bank ügyfelei, ezt tudniuk kell mindenképp!

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.15 | 09:18
  • trendindex: 2

Közleményt adott ki a bank.

Fotó: Pixabay

Az internetes bűnözők folyamatosan újabb trükköket alkalmaznak annak érdekében, hogy hozzáférjenek a bankszámlákhoz és ellopják az azon lévő pénzt. Az OTP Bank ügyfelei is veszélybe kerültek az online csalók miatt, figyelmeztet a nagybank.

Az OTP éppen ezért most figyelmezteti ügyfeleit, hogy sosem kéri tőlük, hogy telepítsenek ismeretlen programokat a telefonjukra vagy számítógépükre, vagy adják meg a belépési és jóváhagyási kódokat. Az ügyfeleknek mindig gyanakodniuk kell, ha olyan üzeneteket vagy hívásokat kapnak, amelyek azt állítják, hogy a banktól származnak, és abban ilyesmit kérnek. Az OTP Bank továbbá azt tanácsolja, hogy mindig ellenőrizzük, hogy valóban az OTP Bank hivatalos honlapján járunk-e, mert új fake oldalak is születtek, hasonló domaineken.

Ha bárki mindennek ellenére csalás áldozatává válik, azonnal lépjen kapcsolatba az OTP Bankkal, és jelentse az esetet a Nemzeti Kibervédelmi Intézetnek is. Az elővigyázatosság és az online biztonság kulcsfontosságú az ilyen csalások elkerülése érdekében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló