Belföld

Veszélyben vannak az OTP Bank ügyfelei, ezt tudniuk kell mindenképp!

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.15 | 09:18
  • trendindex: 2

Közleményt adott ki a bank.

Fotó: Pixabay

Az internetes bűnözők folyamatosan újabb trükköket alkalmaznak annak érdekében, hogy hozzáférjenek a bankszámlákhoz és ellopják az azon lévő pénzt. Az OTP Bank ügyfelei is veszélybe kerültek az online csalók miatt, figyelmeztet a nagybank.

Az OTP éppen ezért most figyelmezteti ügyfeleit, hogy sosem kéri tőlük, hogy telepítsenek ismeretlen programokat a telefonjukra vagy számítógépükre, vagy adják meg a belépési és jóváhagyási kódokat. Az ügyfeleknek mindig gyanakodniuk kell, ha olyan üzeneteket vagy hívásokat kapnak, amelyek azt állítják, hogy a banktól származnak, és abban ilyesmit kérnek. Az OTP Bank továbbá azt tanácsolja, hogy mindig ellenőrizzük, hogy valóban az OTP Bank hivatalos honlapján járunk-e, mert új fake oldalak is születtek, hasonló domaineken.

Ha bárki mindennek ellenére csalás áldozatává válik, azonnal lépjen kapcsolatba az OTP Bankkal, és jelentse az esetet a Nemzeti Kibervédelmi Intézetnek is. Az elővigyázatosság és az online biztonság kulcsfontosságú az ilyen csalások elkerülése érdekében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló