Belföld

Elgázolta a motorost, majd talicskaként tolta el az autó elejére szorult robogót az ittas vezető

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.16 | 12:30

A férfi részletes beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy csak azért nem állt meg rögtön a balesetet követően, mert veszélyesnek ítélte meg, ha a hídon állítja le a járművet.

A gyanú szerint egy férfi ittasan hajtott egy robogósnak a Petőfi hídon – a vezető súlyosan megsérült, de az autó sofőrje nem állt meg.

baleset0911_1

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya járművezetés ittas állapotban és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki 2022. szeptember 11-én 0 óra 40 perc körül a Petőfi híd XI. kerületi szakaszán, Pest felől Buda irányába haladva autójával egy előtte közlekedő segédmotoros kerékpárnak ütközött – írják a rendőrség honlapján.

A gépkocsi vezetője anélkül továbbhajtott, hogy megállt volna, adatait hátrahagyta volna, illetve meggyőződött volna arról, hogy megsérült-e valaki.

Néhány perccel később a tűzoltók egy balesetes személygépkocsiról kaptak bejelentést a XI. kerületi Irinyi József utcából. Ezen a címen találták meg a feltételezett vezetőt, M. Imrét, és a balesetben érintett bérelt autót, amely talicskaként tolta el a baleset helyszínéről az elejére szorult robogót.

A kerületi rendőrök a 33 éves férfit 1 óra 15 perckor mintavétel céljából előállították, valamint vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely bűncselekményi értéket mutatott.

M. Imrét a közlekedési vizsgálók segítségnyújtás elmulasztása bűntett és súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, vezetői engedélyét bevonták. A férfi részletes beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy csak azért nem állt meg rögtön a balesetet követően, mert veszélyesnek ítélte meg, ha a hídon állítja le a járművet.

Címlapkép: police.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló