Belföld

Fellélegezhetnek a magyarok: Visszájára fordulhat a magyarországi horrordrágulás?

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.16 | 18:30
  • trendindex: 21

A következő hónapokban még biztosan tovább fog emelkedni az infláció, de egyre közelebb állhatunk a fordulathoz.

Az MNB alelnöke, Virág Barnabás szerint a következő hónapokban még biztosan tovább fog emelkedni az infláció, de egyre közelebb állhatunk a fordulathoz. A jegybank alelnöke szerint a folyamat kulcsa az európai áram- és gázárak hektikus mozgása, azonban a globális inflációban hamarosan változás fog bekövetkezni és elindul egy mérséklődés.

A szakértő szerint amennyiben nem fog drámai esemény történni az európai energiapiacon várhatóan jövőév elejétől fokozatosan süllyedő pályára terelődhet a hazai infláció is. Virág Balázs arra a kérdésre, hogy előfordulhat-e Magyarországon recesszió nem adott konkrét választ, arra helyezte a hangsúlyt, hogy szerinte komoly erő van a magyar gazdaságban.

A legszebb romok Nagyvázsony körül, varázslatos túrát mutatunk, nézz bele te is a videóba!

Végezetül arról is beszámolt, hogy az uniós pénzekről szóló vita a költségvetési és a monetáris politikára is komoly hatással lesz.

Egy sikeres megállapodással a befektetői értékelésekből egy fontos kockázati faktor kerül majd ki. A kormány folyamatosan dolgozik a megoldáson. Nem látok olyan szakmai különbséget az álláspontok között, amit ne lehetne rövid úton feloldani, ezért továbbra is 100 százalékosan bízok a megállapodás idei létrejöttében

– mondta a jegybank alelnöke.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.