Belföld

3+1 tipp, hogy energikusabban induljon az őszi reggeled!

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.19 | 09:48

Pattanj biciklire, iktass be énidőt, fogyaszd kedvenc reggeli kávéd

Később világosodik, reggelente hűvösebb van, és bár az ősz csodás évszak, ezek a kellemetlen mellékzöngéi rányomhatják bélyegüket a reggelekre. Szeretnél energikusabban nekivágni a napnak, és lesöpörni magadról a nyárutó keserű ízét? Olyan tippeket hoztunk, amelyek nem igényelnek komolyabb rákészülést, így akár már holnap ki is próbálhatod őket.

Annak érdekében, hogy reggel könnyen induljon a napod, már este is sokat tehetsz: például feküdj le időben, teremtsd meg a pihentető alváshoz nélkülözhetetlen feltételeket – mint a kényelmes matrac, a nyugodt környezet – és ne egyél nehezen emészthető ételt vacsorára. Ám, az is hatással lesz rád, amit reggel teszel!

1. Felejtsd el a szundi gombot!

Rendkívül csábító az a bizonyos „még 5 perc” érzés, amikor elégedetten csitítod el a telefonodon felcsendülő ébresztő hangot, de hidd el, ettől nem leszel se kipihentebb, se elégedettebb. Ez a pár perc pont elég ahhoz, hogy újra rálépj az álommező szépen gondozott gyepére, de elmerülni már nem lesz benne időd. Ne kerülj bele a negatív szundi-spirálba! Őszintén, nem elég egyszer óracsörgésre felébredni?

2. Adj magadnak egy kis reggeli énidőt!

Ébredés után, mielőtt megérintenének a napi feladatok, ülj le, és adj magadnak némi időt, hogy összerendezd a gondolataidat, vagy csupán elmerengj, elvessz valamiben, ami segít vidámabban és energikusabban indítani a napodat. Pörgetnéd kicsit a social médiát, elolvasnál egy cikket, megterveznéd a délutánodat, vagy csak csendben ülnél a fotelben és simogatnád a kiskedvencedet? Csak tedd meg, és iktass be egy 10-15 perces énidőt!

3. Melegítsd fel a testedet!

Az esték már csípősen hűsek, a fűtés még várat magára, így reggel a takaró alól kibújva egyből elfoghat a hűvös miatti lehangoltság, úgy érezheted semmire nincs energiád, épp csak visszabújni a meleg takaró alá. Ne engedj a csábításnak! Helyette vegyél magadra egy puha köntöst, a kezedbe pedig valami forró italt. Tarts egy rapid teaszeánszot vagy főzz egy gazdag ízvilágú kávét, amelynek illatában és aromájában minden benne van, amit az őszben szeretünk. Ilyen például a Starbucks szezonális szemeskávéja, a kandírozott pekándió, zsálya és szárított füge jegyeivel finoman édes Autumn Blend. Ha pedig munkába menet lepnéd meg magad, térj be az egyik kávézóba, és igyál egy őszi klasszikust, egy Pumpkin Spice Lattét.

+1. Bringázz a munkába!

A reggeli testmozgással nem csupán felébreszted a szervezetedet, de örömhormont, azaz endorfint is felszabadítasz, ezek együttesen pedig feltöltenek energiával és jókedvvel. Az egyik leghasznosabb reggeli mozgásforma, ha biciklire pattansz és egyszerűen eltekersz a munkahelyedre. 2023. szeptember 19-én ráadásul még egy finom reggelivel is gazdagodhatsz, hiszen országszerte közel 80 helyszínen várják a kétkeréken gurulókat bringás reggelivel. Idén ősszel a Starbucks Magyarország szponzorként csatlakozik a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezéséhez, amely az aktív életmódra és a kiszámítható utazási formára, vagyis a kerékpározásra kívánja felhívni a figyelmet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló