Belföld

750-nel nőtt a fertőzöttek száma, így változnak az adatok

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.09.24 | 10:18

Elhunyt hét idős, krónikus beteg, és újabb 750 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, itt vannak a legfrissebb grafikonok.

21 200-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 709-re emelkedett, 4818-an már meggyógyultak.

-írták a portálon.

Már kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Továbbá 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

 

A fenti két grafikon jól szemléltetni, hogy az augusztusi lapos járványgörbével szemben a szeptember erős robbanást hozott, augusztus utolsó napjaiban 300 körüli fertőzöttet találtak, ez pár napja már ezer felé emelkedett, illetve a halálesetek száma is nőni kezdett.

Kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

-kérik az emberektől.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló