Belföld

Orbán üzent az oltatlanoknak – korlátozások jöhetnek

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.24 | 11:18
  • trendindex: 2

Szerinte ezek az emberek nincsenek biztonságban és mások életét is kockáztatják, viszont ettől még nem lesz kötelező oltás.

A mai interjúból kiderült, hogy nem tervez további lezárásokat a kormány, pedig már Orbán Viktor miniszterelnök is arról beszélt péntek reggeli interjújában, hogy lesz negyedik hullám.

orban-e1614512477951

A kormányfő ezért üzent az oltatlanoknak is:

védjék meg a saját és mások életét is. Akár az oltatlanokra korlátozó szabályokat is bevezethetnek.

Negyedik hullám lesz, lezárások nem

Orbán Viktor ezután arról beszélt, hogy biztosan lesz negyedik hullám.

A baj azokkal van, akik nem oltatták be magukat – tette hozzá, kifejtve, hogy szerintük ezek az emberek nincsenek biztonságban és mások életét is kockáztatják. Viszont ettől még nem lesz kötelező oltás,

mert a magyar nem tűri, hogy beleszóljanak az életébe

Orbán Viktor szerint a kormány nem tud ebben a kérdésben tovább menni, mert azt a társadalom nem fogadná el. Így csak kérni tudja, hogy vegyék fel az emberek az oltásokat.

Azt is elmondta, hogy további járványügyi lezárások sem várhatók.

Azokat kell inkább korlátozni, akik nem oltatták be magukat, és azokat viszont védeni, akik felelősségteljesen viselkedtek, és beoltatták magukat

– tette hozzá, így korlátozó szabályokra készülhetnek az oltatlanok.

A nemzetközi helyzet hasonló ugyanis Olaszországban október 15-től minden szakmai kategóriában ugyanaz lesz érvényes: az állami és magánszektorban 23 millió dolgozó csak akkor léphet be munkahelyére, legyen szó gyárról vagy irodahelyiségről, ha legalább egy oltással bír, átesett a betegségen vagy negatív tesztje van.

Bukarestben pedig a kormány múlt heti határozata értelmében csak az uniós digitális védettségi igazolással lehet belépni a vendéglátóhelyekre, mozikba, színházakba és sportlétesítményekre, de a nagyobb létszámú magánrendezvényeken is csak azok vehetnek részt, akik felvették az oltást, legalább fél éve kigyógyultak a fertőzésből, vagy friss teszttel igazolják, hogy nem fertőzöttek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.
Időjárás
Nem vagyunk kint a vízből
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 11.
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.