Belföld

Ingyenes tesztelést akar a DK, benyújtották a népszavazási javaslatukat

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.25 | 08:18

A Demokratikus Koalíció (DK) benyújtotta a Nemzeti Választási Irodának (NVI) azt a népszavazási kezdeményezését, amely Magyarországon mindenki számára ingyenessé tenné a koronavírus-tesztet.

A DK pártigazgatója csütörtöki budapesti, az NVI épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a járvány második hullámánál tart, napról napra egyre több a fertőzött és az elhunyt. Jelenleg nincs fontosabb annál, mint megtudni, hogy kik a fertőzöttek, ezt pedig nem lehet másképp, mint hogy “tesztelünk, tesztelünk, tesztelünk”.

A pártigazgató a benyújtás előtt felolvasta a kérdést, amelynek pontos szövege:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az állam biztosítson a tömeges megbetegedést okozó Covid-19 fertőzés miatt térítésmentes SARS-CoV2 PCR-tesztet minden Magyarországon tartózkodó magyar és európai uniós állampolgár részére?

A politikus közkeletű tévedésnek nevezte, hogy az nem fertőz, akinek nincsenek tünetei. ÉS azt is elmondta, hogy a DK szerint felháborító, hogy több millió teszt van az országban, mégsem tesztelnek rendesen. Nincs olyan adat, amely azt mutatná, hogy Magyarország jól kezeli a válságot, nincs olyan adat, amely azt mutatná, hogy Magyarország kifelé jönne a második hullámból jelentette ki a képviselő.

A Fidesz is kommentálta a hírt, egész egyszerűen annyi mondtak: Kamu.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.