Belföld

Pukli otthagyja a kockás ingeseket

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.28 | 07:54

A tanárok tüntetéseit és a kockás inges tiltakozást szervező Tanítanék Mozgalom részt vesz egy menedékkérők befogadása mellett állást foglaló tüntetésen, az egyik alapító, Pukli István ezért kiszáll a szervezetből.

“Ott az oktatás ügye, azt kell elsősorban képviselni” – ezt mondta Pukli István, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról, hogy a szervezet csatlakozik a menedékkérők befogadása mellett állást foglaló szeptember 30-i demonstrációhoz. Szerinte nem jó irány, hogy a Tanítanék csatlakozott a kvótareferendum előtti megmozduláshoz. “Ha szervezetként kiállunk egy ilyen átpolitizált, irtózatosan megosztó ügy mellett – és teljesen mindegy, hogy magánemberként mit gondolunk a kérdésről –, akkor rengeteg támogatót veszíthet a mozgalom, és az emberek szép lassan ki fognak hátrálni az oktatás ügye mögül” – mondta.

Budapest, 2016. június 11. Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója beszél a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, "bizonyítványosztó" vonulásos demonstrációján az Erzsébet hídon, Budapesten 2016. június 11-én. A demonstrálók a Várkert Bazárhoz vonulnak az Erzsébet hídon át. MTI Fotó: Mohai Balázs
Pukli István egy nyári tüntetésen (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Azt is elmondta a lapnak, hogy elhagyja a mozgalmat. Állítása szerint megírta a Tanítanék tagjainak, hogy kiszáll a mozgalomból. “Nem azért, mert szeretném abbahagyni a küzdelmet az oktatásért. Pont azért, mert folytatni szeretném, de kizárólag a mellett az ügy mellett, amely mellett eredetileg elköteleztük magunkat” – mondta a Magyar Nemzetnek.

Pukli istván a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója volt az egyik vezéralakja annak a mozgalomnak, amelyet tanárok indítottak az oktatásügy megreformálásáért. Februárban tanárok és diákok ezrei mentek tüntetőleg kockás ingben iskolába, mert az oktatási minisztérium korábbi államtitkára „a borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszálásról” beszélt egy pedagógustüntetés kapcsán.

Részt vett a március 15-i több ezres pedagógustüntetés szervezésében is.

(Forrás: MNO)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló