Belföld

Nagy bajban a Tesco, már barikádokkal védik a pénztárosokat

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.03 | 17:48
  • trendindex: 4

A Tesco Express üzletekben és a töltőállomásokon átlátszó védőpaneleket szerelnek fel a pénztárokhoz az Egyesült Királyságban annak érdekében, hogy az erőszakos vásárlók ne tudják megverni a munkatársakat.

Forrás: Unsplash

Ezt a lépést a Tesco az Egyesült Királyságban tapasztalható bűnözési hullám reakciójaként teszi, mivel az üzletek alkalmazottai elleni támadások száma aggasztó méreteket öltött. A vállalat korábban már bejelentette, hogy testkamerákat szerel fel az üzletekben dolgozó munkatársaira a bolti lopások megelőzése és az alkalmazottak biztonságának növelése érdekében. Az Aldi is hasonló lépést tett.

A Tesco jelenleg 250 üzletében tervezi az átlátszó védőpanelek felszerelését a pénztárokhoz. Az beruházás költsége több millió fontba kerül a vállalatnak.

A brit kiskereskedelemben tapasztalható bűnözési probléma miatt közel száz vállalat fordult a londoni kormányhoz, és kezdeményezték, hogy az áruházi alkalmazottak elleni bántalmazás és inzultálás önálló jogi kategóriaként kerüljön be a szabályozásba.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló