Belföld

Kórház udvarán szült egy anyuka Budapesten

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.05 | 19:25

A vajúdó nő a Szent Margit kórház udvaráig jutott.

Egy kismama és férje jelent meg az ügyeletes óbudai Szent Margit Kórház portáján kedden hajnalban négy körül.

Az agglomerációból induló család jelezte,

hogy az asszony rövid vajúdást követően szülni fog, szeretnének mielőbb eljutni az illetékes osztályra. A Magyar Hang értesülése szerint a portaszolgálat telefonon próbálta elérni a szülészetet, de nem vették fel a telefont, így egy tolószéket tudott felajánlani a biztonsági őr. Az asszony már ülni sem bírt, ezért úgy döntöttek, gyalog indulnak el a kórházblokk túlsó felén lévő osztályra.

A szülés viszont már az udvaron beindult.

A férj véres ruhában, ordítva rohant segítséget szerezni, de nem járt időben sikerrel, a kisbaba az aszfalton született meg. A kórház sajtóosztálya megerősítette értesülésünket. Mint írták: „2022. 10. 04-én hajnalban egy kismama párja kíséretében érkezett a Szent Margit Kórházba. Intézményünk több épületből áll, az érintett kismama és párja az utcáról belépve a főbejáraton keresztül, először a B jelű épületbe érkezett és találkozott a portaszolgálattal.

A Szülészeti osztály az A épületben található,

melynek megközelítése az udvaron keresztül lehetséges. Mivel a portaszolgálatot ellátó külsős kollégák nem egészségügyi végzettségű személyek, átirányították az osztályra a beteget és telefonon jelezték érkezésüket. A kismama feltehetően előrehaladott állapotú vajúdása miatt végül nem ért át a másik épületbe, hanem

az udvaron, a járdán fekve adott életet gyermekének,

miközben kísérője az A épületben a szülőszobára felsietve kért segítséget. Az osztályról érkező egészségügyi személyzet a biztonsági szolgálat munkatársának segítségével a jó általános állapotban lévő szülő nőt és újszülöttjét az osztályra szállították, ott a szakma szabályainak megfelelően ellátták és elhelyezték őket.

Anya és újszülöttje is jól vannak.”

A Magyar Hang rákérdezett, történhetett-e személyi mulasztás, illetve létezik-e protokoll a portán jelentkező, szülés előtt álló kismamák fogadására, de egyelőre nem kaptak választ.

A kórház 11 (!) szülészeten dolgozó munkatársa esett teherbe egyszerre – mi lesz most?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.