Belföld

Ma reggeltől kivonul az utcákra a katasztrófavédelem – Tovább sztrájkolnak a szemétszállítók

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.06 | 11:18

Még mindig nem sikerült megegyezni az FKF dolgozóival.

Karácsony Gergely azért ment, hogy valamiféle egyeségre jussanak a dolgozókkal, így beszédet is mondott nekik.

A ma reggeli 4:30-as munkakezdéskor mi is ott voltunk Kiss Ambrus főpolgármester-helyettessel a BKM Ecseri úti telepen, ahonnan a kukásautók indulnak egy átlagos hétköznapon összegyűjteni a hulladékot Budapesten.

– írta bejegyzésében a főpolgármester. Azokkal a kollégákkal találkoztak, akik nélkül nem működik a város. A megélhetési gondjaik, az elszabadult árak, az egekbe szökő rezsiköltségek dühössé teszi őket, és teljesen természetes, hogy ebből a dühből azoknak is kijut, akik kiállnak eléjük.

Kaptunk belőle mi is, szenvedélyes, érzelemdús beszélgetés volt. Nem udvariaskodtam én sem, semmi helye az unalomig ismert politikusi blablának ott, ahol emberek megélhetéséről és Budapest működéséről van szó.

– tette hozzá.

Olcsón nyaralnál Cipruson? Mutatjuk hogyan lehetséges, nézz bele te is a videóba!

Megerősítette az ajánlatukat, a lehetőségeik határáig elmenve próbálják segíteni a dolgozóikat a megélhetési válságban, ezért az idei 15 százalékos béremelés fölött bruttó 200 ezer forintos rezsitámogatást ajánlott a kollégáknak. Hogy többet tudjanak, ahhoz az kellene például, hogy a kormányzati Kukaholding törlessze az adósságát, adja vissza azt a 15 milliárdot, amit a budapestiek szemétdíjából elvett.

A tárgyalások folytatódnak. Azon dolgoznak, hogy helyreálljon a szemétszállítás rendje, a kollégák felvegyék a munkát.

A szemétszállítás biztosítása a hatályos törvények szerint ma reggeltől a katasztrófavédelem dolga, ma még ezt nem tudták megoldani teljeskörűen. 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló