Belföld

Hulladékként vette, a Facebookon árulta az energiaitalt – lecsaptak rá

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.07 | 12:18

Gyanúsan olcsón hirdetett energiaitalokat az egyik közösségi oldalon egy Nógrád megyei lakos.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei próbavásárlást tartottak nála: több mint 11 tonna lejárt minőségmegőrzésű energiaitalt vontak ki a forgalomból.

Több  mint 11,5 tonna, egy éve lejárt minőségmegőrzési idejű energiaitalt vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei, miután egy Nógrád megyei magánszemélynél tartottak próbavásárlást. A feltűnően olcsó energiaitalt egy Facebook adok-veszek csoportban kínálta, de személyes profilján is keresztül lehetett vásárolni – olvasható a Nébih közleményében.

A Nébih szakemberi próbavásárlást, majd hatósági ellenőrzést tartottak a hirdetőnél, melynek során megállapították, hogy az energiaitalok minőségmegőrzési ideje több mint egy éve lejárt.

Az eladó a vizsgálatkor elmondta, a helyszínen fellelt 46 ezer doboz energiaitalt fémhulladékként vásárolta, a bemutatott számla szerint 1 forint/darab áron. Fémhulladékként történő továbbértékesítés helyett azonban élelmiszerként árulta azokat, kartononként 500-1000 forintért.

Az eljárás során a hatósági ellenőrök a jogsértő termék forgalomba hozatalát azonnali hatállyal megtiltották, elrendelték azok forgalomból való kivonását, valamint hatósági zár alá helyezését. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló