Belföld

Váratlanul felmondott az ország egyik legismertebb és legkedveltebb háziorvosa

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.12 | 11:20

Mindenkit meglepett a hír.

A IX. kerületben praktizáló Eörsi Dániel, az ország egyik legismertebb és legkedveltebb háziorvosa, szeptember elsején közölte Facebook oldalán, hogy 16 év után otthagyja praxisát. Eörsi sokat írt közösségi oldalán az egészségügy problémáiról és az orvos-beteg viszonyról. Őszintén beszélt arról, hogy miért választotta ezt a pályát, és miért döntött a praxis elhagyása mellett.

A Facebook-bejegyzéseiben elmondta, hogy a háziorvosoknak kulcsszerep jut a fehérköpenyes orvosok és a lakosság közötti kapcsolatban. Korábban úgy gondolta, hogy ő a civilek nagykövete a fehér köpenyesek között, de most a másik oldalra állt, és az emberekhez való közelség fontosságát hangsúlyozta.

Eörsi említette a hiányzó protokollokat is, és rámutatott, hogy az egyes szakmai társaságok csak saját területükre vonatkozó eljárásrendeket állítanak fel, de egy ember egyidejűleg többféle egészségügyi problémával is fordulhat orvoshoz, így az orvosoknak egységes protokollokat kell alkalmazniuk.

A változásra való igényét a járvány okozta daráló is erősítette meg, és továbbra is háziorvosi munkát szeretne végezni, de nem saját praxisban, hanem csapatban, ahol tanulhatnak egymástól. Eörsi most a Máltai Szeretetszolgálat Naszlady Attila Egészségfejlesztési Programjával dolgozik, ahol telemedicinális alapú ellátást biztosít felzárkózó településeken.

Az egészségügyi szolgáltatások iránti elkötelezettségét és a hozzáértését továbbra is a legnehezebb sorsú települések lakosságának nyújtja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Kiderült, ki Selena Gomez új párja!
  • szerző:nuus
  • 2023. 12. 08.