Belföld

Itt a TEK-es videó, ahogy elfogták a körúti robbantót Keszthelyen

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.20 | 11:55

Elfogták a körúti robbantót szerdán délután Keszthelyen - csütörtökön délelőtt a rendőrség, az ügyészség és a TEK közös sajtótájékoztatóján megerősítették a korábbi sajtóértesüléseket.

Egy gyanúsítottja van az ügynek, őt fogta el a TEK szerdán délután négy óra után pár perccel Keszthelyen. Csütörtökön délelőtt hivatalos sajtótájékoztatót tartott az Ügyészség, a rendőrség és a TEK. “Megalapozott gyanút közöltünk egy fiatalember ellen” – indította az eseményt Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze. “Indítványt teszünk az előzetes letartóztatásának az elrendelésére” – folytatta.

Még mindig tart a nyomozás, ami nem nyilvános, de a bírósági tárgyalás az lesz.

A meg nem nevezett robbantó a gyanúsítás és az őrizetbe vétele ellen is panasszal élt. A férfi magyar állampolgár, nem budapesti, és nem szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban. Vizsgálják, hogy beszámítható-e, de ezt a főügyész szerint minden hasonló bűncselekmény esetén megteszik.

Nem erősítették meg azt a sajtóértesülést, miszerint a gyanúsított anyjától vett DNS-minta alapján lett meg az elkövető. Az Origo arról írt, hogy az anyját szondáztatták a rendőrök, majd a DNS-ét összehasonlították a robbantás helyszínén talált hátizsákról vett DNS-sel.

A TEK videója az akcióról: 

A hatóságok attól tartottak, hogy újabb bűncselekményre készül az elkövető, és Keresztes szerint a félelmük nem volt alaptalan. Elhangzott, hogy a TEK többi szerda délutáni akcióinak nem volt köze a robbantó elfogásához.

Szeptember 24-én történt a robbantás a Teréz körúton, Budapesten. Két rendőr sérült meg a helyszínen, egyikük életveszélyesen, őket tegnap engedték ki a kórházból. Korábbi cikkeinket a témáról itt találod. A robbantót előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és robbanóanyaggal való visszaélés bűntettével gyanúsítják.

(Nyitókép: TEK)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Elhunyt Sandra Day O’Connor
  • szerző:nuus
  • 2023. 12. 02.