Belföld

Kiderült, hogy bukhatott le a Teréz körúti robbantó

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.21 | 06:25

A bomba egyik alkatrésze miatt megadta egy üzletben az e-mail címét.

robbantas2016-10-03-at-17-42-22

E-mail címe buktatta le a Teréz körúti robbantót – számolt be a Tények. A bomba vevőjében talált áramkör forgalmazójánál indultak el a nyomozók, kiderült, hogy egy személy vett ilyet. A  férfi 4-5 ilyen áramkört rendelt, és a rendelésekhez megadta email-címét. Már csak meg kellett találni, mikor lép be az email fiókjába ahhoz, hogy megtudják, hol tartózkodik. Hogy biztosak legyenek a dolgukban, a nyomozók irányított DNS-mintát is vettek a tettes anyjától.

A robbantással gyanúsított férfit szerdán, Keszthelyen fogták el. A férfiról annyit tudni, hogy panasszal élt a gyanúsítása ellen és az őrizetbe vétele ellen is egyaránt,

Nem erősítették meg azt a sajtóértesülést, miszerint a gyanúsított anyjától vett DNS-minta alapján lett meg az elkövető. Az Origo arról írt, hogy az anyját szondáztatták a rendőrök, majd a DNS-ét összehasonlították a robbantás helyszínén talált hátizsákról vett DNS-sel.

Szeptember 24-én történt a robbantás a Teréz körúton, Budapesten. Két rendőr sérült meg a helyszínen, egyikük életveszélyesen, őket tegnap engedték ki a kórházból. Korábbi cikkeinket a témáról itt találod. A robbantót előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és robbanóanyaggal való visszaélés bűntettével gyanúsítják.

korut


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló