Időjárás

Itt a tél kezdete – éjszaka már kemény fagyok jönnek

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.23 | 16:39

A fagyzugosabb helyeken ennél hidegebb is lehet. Éjszaka akár fagyok is lehetnek.

Szombaton délután délen is csökken a felhőzet és eláll az eső. A gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű, legfeljebb északkeleten alakulhat ki egy-egy futó zápor. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között valószínű. Késő estére 1 és 9 fok közé hűl le a levegő – írja a Met.hu.

Este pedig fokozatosan csökken majd a felhőzet, országszerte kiderül az ég. Csapadék nem várható, mellette a légmozgás is mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +3 fok között alakul, de főként az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. Éjszakai fagyokkal kell számolni az Alföldön, az Északi-középhegységben, a Dunántúl északi és nyugati részén. Várhatóan Pécsett és a Balaton déli partján lehet 0 fok feletti hőmérséklet.

Vasárnap – az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint – derült, napos, száraz idő várható, északkeleten képződhet kevés gomolyfelhő. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, mindössze Sopron környékén élénkülhet meg a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul. Viszont este nagyobb lehet a lehűlés: plusz 3 és 7 fok között alakul majd a levegő hőmérséklete. A fagyzugosabb helyeken ennél hidegebb is lehet. Éjszaka akár fagyok is lehetnek.

Hétfőn a hajnali ködfoltok megszűnését követően túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A késő délutáni, esti óráktól érkezhetnek nyugat felől fátyolfelhők. Főleg a Kisalföld térségében megélénkül a keleti, délkeleti szél, Sopron környékén erős lökések is lehetnek. A hajnali minimumok általában -5, +2 fok között alakulnak, de a fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb, a némileg szelesebb északnyugati tájakon néhány fokkal enyhébb idő is lehet. Délutánra 10, 15 fokig emelkedik a hőmérséklet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.