Belföld

Budapest melletti vegyi üzemben volt tűz, sok tűzoltó vonult a helyszínre

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.24 | 10:48

A Katasztrófavédelem három mondatban intézte el a veszélyes üzem kigyulladását.

A gödi Samsung-gyárban szombaton ismét tűz ütött ki. Az újabb tűzeset a Samsung-gyár egyik épületében keletkezett, a váci tűzoltóság több egységgel vonult ki a helyszínre. A Katasztrófavédelem hárommondatos közleményben tájékoztatott a tűzesetről – írja a Mérce.„Szombaton délelőtt Göd felső küszöbértékű veszélyes üzeme bővítés alatt álló gyárrészének egyik épületében

szerelési tevékenység során vélhetően elektromos eredetű tűz és füst keletkezett.

Az esethez riasztott váci hivatásos tűzoltóegységek  átvizsgálják és átszellőztetik az épületet. A tűzeset a lakosságot nem veszélyeztette, amiatt veszélyes anyag nem került a környezetbe, a hatóság a történtek kivizsgálását megkezdte.” A gödi Samsung-gyárban sorozatosak a tűzesetek, előfordult, hogy a munkások egészségét súlyosan és közvetlenül veszélyeztették. Egyes gyártelepek pedig használatbavételi engedélyek nélkül működnek, miközben

több száz tonna súlyosan szennyező, egészségre káros anyagot tárolnak.

A mostani tűzesettel kapcsolatban a helyieket képviselő Göd-ÉRT Egyesület Facebook-bejegyzésében egy sor körülményt tűrhetetlennek nevez:

„TŰRHETETLEN, hogy az életünkért felelős hatóságok a Samsung-gyárban rendszeresen előforduló tűzeseteket így kommunikálják!
TŰRHETETLEN, hogy a város védelméért felelős polgármestert nem is értesítik!
TŰRHETETLEN, hogy az első gyárban katasztrófavédelmi engedélyek nélkül folyt a gyártás, és az új üzemegységek is kellő tűzvédelem nélkül működhetnek!
TŰRHETETLEN, hogy a kiemelt beruházás miatt nincs felsőbb hatósága a megyei katasztrófavédelemnek és

az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság nem végez ellenőrzéseket a gigagyárban!

TŰRHETETLEN, hogy a „létesítményi” tűzoltóságnak épülete sincs a gyár területén!
TŰRHETETLEN, hogy a már működő új üzemekhez nem készült külső védelmi terv és nincs MoLaRi!
TŰRHETETLEN, hogy a Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzvédelmi bírságokról szóló dokumentumait nem adják ki, hogy eltitkolják a tényeket!”

A Samsung gyárban kitört tűzesettel, és a civilek által megfogalmazott problémákkal kapcsolatban a Mérce kereste a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, választ egyelőre nem kaptak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló