Belföld

Nagy bejelentést tett Szijjártó Péter: Ez magyarok millióit érintheti

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.03 | 18:00

Szijjártó Péter egyértelművé tette, hogy a jelenlegi alacsony árak a magyar beszerzési szerződésben is reflektálódni fognak.

Szijjártó Péter csütörtökön kifejtette, hogy „a földgázpiac működésének van egy törvényszerűsége. Az ár akkor a legmagasabb, amikor magas a kereslet, amikor betárolási időszak van. Tehát augusztusban nagyon magas volt az ár.”
Mindenki nyugodjon meg, a jelenlegi alacsony árak a magyar beszerzési szerződésben is reflektálódni fognak
– fogalmazott Szijjártó Péter külügyminiszter azzal kapcsolatosan, hogy a hetek óta tapasztalható olcsóbb energiaárak milyen hatással vannak a magyar gázbeszerzésre.

Szijjártó Péter külügyminiszter egy sajtótájékoztatón közölte, hogy a jelenlegi alacsony gázárak a magyar beszerzési szerződésben is reflektálódni fognak. A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a hosszú távú szerződések árazásában ez általában úgy néz ki, hogy egy bizonyos csúszással követi az aktuális tőzsdei árat.

Rendhagyó főzőműsorunkban egy kétezer éves receptet főzünk, és kóstolunk meg. Rendhagyó múltidézés, melyet nem érdemes kihagynod!

A tárcavezető szerint ez nem meglepő, mert mindenki a betárolási időszakban akar földgázt venni, akkor akarja betenni a saját tárolójába.

A miniszter ismertetése szerint a hosszú távú szerződések árazásában ez úgy néz ki, hogy egy bizonyos csúszással követi az aktuális tőzsdei árat. Szijjártó Péter azt is egyértelművé tette, hogy a jelenlegi alacsony árak a magyar beszerzési szerződésben is reflektálódni fognak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.