Belföld

A posta jelentette: felkészültek az ünnepi őrületre

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.11.17 | 15:18

Idén is megkezdődött a karácsonyi ajándékrendelések időszaka és ezzel együtt a csomagforgalom növekedése a Magyar Postánál. A vállalat felkészült az év végi csúcsra, és idén mintegy 140 új csomagautomatát telepített országszerte - közölte a Magyar Posta az MTI-vel csütörtökön.

Kép: Wikipedia

Az elmúlt években szerzett tapasztalatok alapján a legtöbb csomag továbbra is a 49-50. héten várható. A tájékoztatás szerint csúcsszezonra készülve a vállalat a csomaglogisztikai fejlesztések mellett a webáruházi partnerekkel egyeztetve tervezte meg és alakította ki a szükséges kapacitásokat és erőforrásokat annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű és színvonalú szolgáltatást nyújthassa. Ezen túlmenően a már megépült és átadott új depókba automata csomagszortírozó rendszereket is telepített a vállalat, amely nagyban segíti és gyorsítja a csomagforgalom kezelését. Illetve idén bevezették az időablakos kézbesítési szolgáltatást is – közölték.

A posta a csomagautomaták számát folyamatosan növeli. Az ügyfelek hatékony kiszolgálása érdekében mindemellett a kiemelt forgalmú postákon több ügyfélpult áll majd rendelkezésre.

Mivel december 24-e szombatra esik, a posta arra kéri az ügyfeleket, hogy a karácsonyra szánt küldemények feladását lehetőség szerint ne hagyják az utolsó napokra, hogy azok karácsonyig biztonsággal megérkezhessenek a címzettekhez. Emellett kérik, hogy ügyeljenek a címzés pontosságára, olvashatóságára, a telefonszám feltüntetésére, mivel mindez jelentősen megkönnyíti a kézbesítést.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.