Belföld

Ez rengeteg magyart érinthet: Nagyot változik a vízdíj – Itt a friss bejelentés

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.22 | 17:18
  • trendindex: 4

A lakossági fogyasztók esetén a kompenzációs, rezsicsökkentett ár megmarad, azonban a nagyfogyasztók számára szolgáltatott vizet tekintve a jövőben változni fognak az árak.

Elfogadta a kormány a víziközmű-szolgáltatások módosításáról szóló, új jogszabályt, az állam átveszi az önkormányzatoktól a jövőben a vízszolgáltatással kapcsolatos feladatokat.

930-féle különböző vízdíj van jelenleg érvényben Magyarországon, a tegnapi parlamenti ülésen azonban elfogadták ezek átalányosítását.

Szerda reggel a Ma reggel vendégeként V. Németh Zsolt az energiával és közművekkel foglalkozó államtitkár az M1-nek elmondta, elfogadták azt a törvénymódosító javaslatot, mely a hazai vízdíjak közötti különbséget igyekszik felszámolni. Ha a települések igénylik, a kormány átvállalja a feladatokat és a költségeket az önkormányzatoktól.

Az egészséges ivóvízhez való hozzájutás alapjog

– jelentette ki az államtitkár.

A Xiaomi hordozható fotónyomtatója egy remek karácsonyi ajándék lehet – Mutatjuk

A lakossági fogyasztók esetén a kompenzációs, rezsicsökkentett ár megmarad, azonban a nagyfogyasztók számára szolgáltatott vizet tekintve a jövőben változni fognak az árak.

Jövőre a törvénymódosítás szerint egyfajta alapdíj és egy fogyasztással arányos díj lesz a víz és csatorna esetében is, így ugyan egyesek nagy nyereségre tehetnek szert, míg másoknak könnyebbséget hoz majd a változtatás. Az árváltozás a nem lakossági fogyasztókat érinti.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.