Belföld

Ebben a három magyar városban tombol most a covid

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.24 | 13:48

Békéscsaba, Pécs, Veszprém - itt a napokban sokan tesztelnek pozitívat.

Az NNGYK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) adatai szerint a 46. héten az országos átlagban a szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja továbbra is stagnál. Az előző héthez képest Veszprémben enyhe emelkedést, míg Győrben, Miskolcon és Nyíregyházán kismértékű csökkenést regisztráltak.

A 45. héten csak Békéscsabán és Pécsen mutatkozott magas szintű koncentráció a szennyvízben, azonban a 46. héten Veszprémben is emelkedést tapasztaltak, és itt folytatódik a tendencia. Az összes többi vizsgált helyen emelkedett a koncentráció, beleértve az agglomerációs településeket is – kivéve Győrt, ahol már látszik a 45. héten kezdődött csökkenő tendencia hatása. Győrben már csak mérsékelt a koncentráció, és a tendencia továbbra is csökkenő.

A Xiaomi hordozható fotónyomtatója egy remek karácsonyi ajándék lehet – Mutatjuk


Miskolcon és Nyíregyházán is csökkenő tendenciát mutatnak, ahol a 44. héten még magas volt a koncentráció, de azóta folyamatos csökkenés tapasztalható. Veszprémben az egyetlen emelkedés figyelhető meg, míg a többi városban stagnálás látható. Ez összefügghet a városban kialakult járványgóccal, amely egy óvodában terjedt el.

Az NNYGK friss adatai szerint november 13. és 19. között az országban 18,900 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 191,000 fő akut légúti fertőzés tüneteivel. A jelentős emelkedés azt mutatja, hogy az influenzaszerű megbetegedések tekintetében közelítünk a járványküszöbhöz, és a növekedés meredekebb, mint az előző év hasonló időszakában.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló