Belföld

Gyász – elhunyt Csűrös Karola a Szomszédok legendás Etusa

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.24 | 12:48

Legutóbb augusztusban volt látható a nyilvánosság előtt, amikor elhunyt férjének állítottak emléket az újlipótvárosi otthonánál.

Csűrös Karola 1936. november 6-án született Budapesten. 1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Még ebben az évben a Győri Kisfaludy Színházba szerződött. 1962-től a budapesti Madách Színház művésznője. 1962–1972 között vendégszerepelt a Bartók Gyermekszínházban.

etus

Különösen a Szomszédok című teleregényből lett ismert, ahol Etust alakította.

Fantasztikus volt megélni azt a kiemelt népszerűséget, amit aztán a Szomszédok adott meg. A mai napig megszólítnak az utcán: „Etuska, hogy van?” Nem zavar, inkább öröm, amikor azonosítanak a szereppel. Szerencsém van, hogy imádták a karaktert, ha gyűlölték volna, ki sem mernék menni az utcára

– nyilatkozta erről. A sorozatbeli szerepe szerint keramikusművész volt, egy ízben meghívták a prágai keramikus találkozóra is.

A férje, a Szomszédok rendezője, Horvárh Ádám volt, akinek a két évvel ezelőtti halála óta Csűrös Karola visszavonultan élt, alig kommunikált a külvilággal.

Legutóbb augusztusban volt látható a nyilvánosság előtt, amikor elhunyt férjének állítottak emléket az újlipótvárosi otthonánál. A Blikknek áprilisban azt mondta, hiába kapta meg a koronavírus-elleni védőoltását, nagyon rosszul érinti, hogy ennek ellenére sem tud kimenni férje sírjához évfordulójukon.

A Szomszédok Etusa gyakorlatilag két éve szobafogságra volt ítélve.Tavaly trombózis miatt kórházba is került.

Felajánlottam neki, hogy meglátogatom, de éreztem a hangján, hogy nincs elragadtatva az ötletemtől, ezért nem is erőltetem. Majd ha lesz kedve, szól. Néha tényleg nagyon kedvetlen, olyan, mint amikor ­de­pressziós az ember, de ez csak időszakos nála. Remélem, hamarosan teljesen felépül, aztán tudunk együtt programot szervezni

– nyilatkozta a Blikknek a színésznő jóbarátja, Pásztor Erzsi, miután hazaengedték Csűröst.

Tudom, mi történik a világban, véleményem is van róla, legfeljebb nem mondom el. Egyebekről szívesen beszélgetek olyan emberekkel, akiket szeretek. A pályámat pedig kereknek érzem, főként, ha a jó dolgokra gondolok vissza. Nem adtam fel az életet, nem vagyok megkeseredve. Mégsem jó így, ahogy most van, mert Ádám hiányán nem lehet túllépni. Megnehezítette a dolgot a trombózis utáni lábadozás, a vírus utáni karantén, a bezártság

– nyilatkozta az Origónak augusztusban Csűrös Karola.

1993-ban Erzsébet-díjjal, 1993-ban Déryné-díjjal tüntették ki, 2001-ben megkapta A Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjét. 2006-ban érdemes művésszé avatták.

Forrás: 24.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Egyre nagyobbak a péniszek
  • szerző:nuus
  • 2021. 11. 16.