Belföld

Mi lesz veled, Lölő? 7,5 milliárd euró uniós támogatást tartana vissza az Európai Bizottság

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.24 | 11:18

Ursula von der Leyen kedden erről tájékoztatta az Európai Parlament frakcióvezetőit.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) biztos bizottsági források alapján állítja, hogy az illetékes szervezetek vizsgálatai szerint a fideszes kormány nem teljesítette a korrupció elleni küzdelemben tett ígéreteit. Az Európai Bizottság egy hét múlva esedékes ülésén tehát azt fogja javasolni, hogy az eredeti célja szerint Magyarország fejlődését támogatni hivatott

három kohéziós programból fagyasszanak be 7,5 milliárd eurót.

A FAZ értesülését a Der Spiegel is átvette. Az újjáépítési alapból hazánknak dedikált, további 5,8 milliárd euró folyósítását ugyanezen feltételek teljesülése mellett további igazságügyi reformokhoz is kötik. Ursula von der Leyen bizottsági elnök erről kedden erről tájékoztatta az Európai Parlament frakcióvezetőit.

Ha a Tanács is elfogadja a bizottság javaslatait,

akkor három magyar operatív program forrásainak, mintegy 65 százalékát vonják el hazánktól az első sorban a Fidesz vezetői által évtizede csúcsra járatott, rendszerszintű korrupció miatt. A 7,5 milliárd euró, azaz mintegy 3000 milliárd forint a 2027-ig tartó költségvetési időszakra vonatkozó kohéziós források mintegy harmadát teszi ki.

(via)

A Fidesz 7,6 millió forinttal támogatta meg egyik, súlyos korrupcióval vádolt főemberét


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló