Belföld

Horrorba illő videót tett közzé a Nébih egy csongrádi üzemről

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.25 | 17:48

A vizsgálat időpontjában a dolgozók nem viseltek munkaruhát és hajhálót, továbbá érvényes egészségügyi könyvüket sem tudták bemutatni.

Egy november közepén végzett ellenőrzés során súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hiányosságokat tártak fel. Az egész üzem termelőterének és összes raktárhelyiségének falát, mennyezetét, csempeburkolatát, továbbá a berendezések nagy részét és a tárolásra használt műanyag edényeket feketepenész lepte be.

Közvetlenül a padozaton is tároltak alapanyagokat, és a hatóság szakemberei még rágcsálók jelenlétét is észlelték az ellenőrzés során.

A videót csak erős idegzetűeknek és erős gyomrúaknak javasoljuk.

Az ellenőrzés során megközelítőleg 600 kg, nem nyomon követhető, lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból a Nébih ellenőrei, azok forgalomba hozatalát, felhasználását megtiltották, valamint elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését. Az élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok következtében az üzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek.

-írta meg közleményében a Nébih.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló