Belföld

Mi a terv, Orbán? Több százmillió forintért vesz könnygázt a kormány

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.26 | 08:18
  • trendindex: 4

Közel 300 millió forintot fordít könnygáz vásárlására az Országos Rendőr-főkapitányság.

A kormány egészen pontosan 286,84 millió forintért vásárol „különféle könnyfakasztó spray”-ket – írja az mfor. Az ötvenezer darab, negyven milliliteres könnygázt, valamint a tízezer darab, 75 milliliteres eszközt a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. szállíthatja le, közbeszerzési eljárást követően.

Az országos pedagógussztrájk napján, október ötödikén

is kiírt egy pályázatot a Védelmi Ügynökség védelmi eszközökre, köztük könnygázra, melyben nincs rögzített ár és darabszám sem, csak az 1 milliárd forintos beszerzési maximumot jelölték meg. Nincs feltüntetve az sem, kinek szánják a nagy mennyiségű eszközöket, csak annyi, hogy “Magyarország érintett szervezetei számára”.

A tenderre november 8-áig lehetett pályázni,

többek között nagy mennyiségű CS (orto-klórbenzilidén-malinitril), valamint OC (paprika) hatóanyagtartalmú, számtalan kiszerelésű spray, jet, hab és gél, sőt kanna formátumú könnygáz felajánlásával.

Mit kell csinálni a börtönben, plusz négy év fegyházért? Ez a két férfi tudta


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

  • malamut szerint:

    A minimum az, hogy bármely ország miniszterelnökét a címét megilletően szólítjuk meg függetlenül attól, hogy a magánvéleményünk mi róla! Talán a gyűlöletnek ezt a formáját egy önmaga által tanult, művelt embernek is el kellene utasítania, még akkor is ha esetleg ujságíró vagy szerkesztő is az illető!

Cikkajánló