A munkahelyén, az otthonról hozott ételt eszi az irodai dolgozók többsége. Főleg a budapestiek figyelnek oda arra, hogy rendszeresen egyenek munka közben, de az irodai dolgozók többsége a munkahelyén fogyasztja el ebédjét, amit otthonról visz magával. Különösen igaz mindez a 18 és 30 év közöttiekre: ennek a korcsoportnak a háromnegyede fogyasztja délben a magával hozott ételeket – ez derül ki a felnőtt magyar internetezők munkahelyi étkezési szokásairól szóló, a Profession.hu és a Wolt Magyarország reprezentatív felmérésből.
A három évvel ezelőttihez képest megfeleződött azoknak az aránya, akik munka közben a számítógép előtt ülve esznek, de még így is 20 százalékos. 10 százalék azok aránya, akik hétközben vendéglátóhelyen ebédelnek.
A kutatás szerint a budapestiek többsége magyaros ételt vagy valamilyen salátát választ, ezt követi az olasz konyha.