Belföld

Ilyen időre készülj ma

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.12.01 | 08:18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Magasnyomás nyúlik be kontinensünk közepe fölé, itt nyugodt időjárás a jellemző. Reggelente pára, köd képződik, amely néhol tartósan megmaradhat, másutt gyengén felhős napos idő a jellemző. Ennek az anticiklonnak a keleti peremén ciklon örvénylik. Frontjai mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő havazás, hózápor. A légörvény viszonylag lassan mozog, mivel egy másik magasnyomású képződmény fogja közre kelet felől. Szintén ciklonális hatások érvényesülnek a Brit-szigetek, illetve Skandinávia nyugati partvidéke mentén. A Kárpát-medence a már említett magasnyomás peremén helyezkedik el kedd estig, így hajnalban köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amelynek kiterjedése fokokozatosan csökken majd délkelet felől.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Éjszaka a kevésbé felhős részeken is pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződik, helyenként zúzmarás köd is előfordulhat. Kedden délkelet felől csökkenni kezd a köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése, hosszabb napos periódusra a Tiszántúlon számíthatunk, nyugatabbra inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Elvétve szállingózhat a hó. Éjszaka jobbára mérsékelt marad a légmozgás, kedden a déli, délkeleti szél az Alpokalja térségében megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között várható. Az átmenetileg gyengén felhős, szélcsendes, hófödte északkeleti részeken hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +5 fok között alakul.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.