Belföld

Pánikrohamot kapott az autista kisfiú az ordító buszsofőr miatt

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.08 | 17:48

A szolnoki busz sofőrje egy becsomagolt szendvics miatt került „idegállapotba”.

Amiatt kezdett el kiabálni egy 14 éves, autista fiúval egy szolnoki busz sofőrje, mert a gyerek becsomagolt szendvicset vitt fel a járműre – írta a Szoljon. Miután a gyerek anyja szólt, hogy a fia autista,

a sofőr tovább ordított, a fiú pedig pánikrohamot kapott.

„Hétfőn, a szokásos időben mentem a gyermekemért a Liget úti speciális iskolához. A Széchenyi lakótelepen élünk, így amikor megláttuk, hogy jön a 24-es busz, rohantunk, hogy elérjük. Sankó kezében még ott volt az uzsonnája szalvétába csomagolva, ő már el is indult a busz vége felé” – mondta el Lénárt Mónika, a fiú édesanyja.

„Amíg az ingyenes utazásra jogosító kártyát kerestem, a buszsofőr elkezdett üvöltözni, hogy »Ne menjél fel kajával!«. A fiam ledermedt, ugyanis autizmusa miatt nem bírja az erős hangokat” – folytatta az anyuka, aki először nem is gondolta, hogy nekik szólnak.

A fiú továbbment, a sofőr meg ordított tovább. 

„Szóltam neki hogy a fiam autista, ne kiabáljon, mert ettől megretten. Azzal védekezett meglehetősen durva hangnemben, hogy ő nem üvöltött, csak szólt. Persze már mindenki minket nézett a buszon. Ezután már én is felemeltem a hangom, hogy ne kiabáljon, mert a gyerek autista. A fiam addigra már olyan állapotba került, hogy hátra sem mert menni, azonnal leült a busz közepénél. Remegett, tördelte az ujjait, próbáltam nyugtatni, de nem sikerült. Mivel Tourette-szindrómája is van, ami egy pánikreakcióként jelentkező akaratlan mozgás, előfordul, hogy valamibe beleüt. Már nézegette is az ablakot, végül a saját homlokába ütött bele. Felajánlottam, hogy szálljunk le a következő megállónál, de félt, hogy egy másik sofőr is így bánik majd vele” – mesélte az édesanya.

A feleség Down-szindrómás, a férj autista, és alig várják az első közös babát


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Életveszélyes az Apple új terméke
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 05.