Belföld

Holnaptól megbénulhat az ország, jön a buszsofőrök sztrájkja!

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.09 | 20:18

A következő két napban nagy kihívás elé nézhetnek az utazók, mivel a Volán sztrájkja miatt számos buszjárat maradhat ki.

 

Vasárnap a járatok 80 százaléka közlekedik majd, hétfőn viszont már csak a fele. A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet 25 százalékos béremelést követel.

A Volán buszok szombaton még rendszeres menetrend szerint közlekedtek a Népligetből, de vasárnaptól várhatóan hosszabb várakozási időkre kell számítani a sztrájk miatt. A Volán sofőrök a béremelés érdekében döntöttek a sztrájk mellett. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet támogatja a munkabeszüntetést, ugyanakkor kiemelik, hogy az elsődleges cél az érdemi tárgyalások elindítása, nem pedig a béremelés mértéke.

A felek kedden újra tárgyalóasztalhoz ülnek, azonban a Szakszervezet azt jelezte, hogy ha nem érzik az érdemi tárgyalások hajlandóságát a munkáltató oldaláról, akkor január elején újabb sztrájkot szerveznek.

A Volán közleményében azt állítja, hogy a szakszervezet indokolatlanul és önkényesen szakította meg a tárgyalásokat, és hangsúlyozta, hogy a bérmegállapodást még januárban szeretnék tető alá hozni, visszamenőlegesen kifizetve az emelt béreket a munkavállalóknak.

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János miniszter pedig kiemelte, hogy senki nem képes garantálni a 25 százalékos fizetésemelést.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló