Belföld

Börtönre ítélték Bródy János fiát, kiderült, mennyit kap

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.15 | 10:48

Megszületett Bródy Dániel ítélete, a büntetését San Fransiscóban kell leülnie.

Fotó: Youtube

Két év börtönbüntetésre ítélték Amerikában Bródy János fiát.

A San Franciscó-i bíróság három vádpontban is bűnösnek találta Bródy Dánielt. Bródy a San Francisco-i pénzintézet, a The First Rebuplic Bank alkalmazottja volt addig, amíg ki nem derült, hogy a belső rendszerhez csatlakozó védett gépéhez csatlakoztatott egy olyan adathordozót, melyen pornográf tartalom volt. Erre a cég biztonsági osztálya fegyelmi eljárást indított és ki is rúgták.

Az elítélt viszont nem hagyta annyiban a döntést: elbocsátását követően nem adta le a céges laptopját, hanem hazavitte és bosszút állt.

A vádirat szerint a vállalati laptopjáról törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben. 2023 áprilisában beismerte bűnösségét, ítélet azonban csak most született.

24 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, valamint arra is kötelezték, hogy fizessen meg 529 ezer dollárt, vagyis 182 millió forintnak megfelelő összeget.

Forrás: Bors


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló