Belföld

Elindul az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos fővárosi szeretetvendégsége

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.18 | 17:48

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezi hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségét.

Hat napon át, december 17. és 22. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára. A szeretetvendégségen az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat. 

A segélyakció első napján, december 17-én, vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségébe Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató mellett önkéntesként bekapcsolódik Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó, Iszak Eszter műsorvezető és Mezei Léda színésznő. A hat napos melegétel-osztás első két napjának megvalósulását az E.ON Hungária Csoport 5,6 millió forinttal támogatja. A rászorulók fogadásába a vállalatcsoport önkéntesei is bekapcsolódnak. A szeretetvendégségre érkezők ma a pörkölt és tészta mellé savanyúságot, kenyeret, süteményt, gyümölcsöt és szaloncukrot is kapnak.

Számos fontos állomása volt idén is a Segélyszervezettel közös munkánknak: nyári táboroztatás, az iskola- és óvodakezdés segítése, hátrányból induló gyermekek digitális felzárkóztatása. Mégis, a szeretetvendégség minden évben az az esemény, amely a leginkább megérinti, és arra sarkallja kollégáinkat, hogy önkéntes munkájukkal maguk is segítsék a rászorulókat. Azzal, hogy az ételosztást nem csak anyagiakkal támogatjuk, hanem kollégáink önkéntes segítőként is bekapcsolódnak, arra hívjuk fel a figyelmet, hogy az ünnepek közeledtével legyünk nyitottabbak, törődjünk egymással, és különösen azokkal, akiknek támogatásra van szükségük

– mondta el a kezdeményezés kapcsán Losonczi Gergely, az E.ON Hungária Csoport vállalati kommunikációs vezetője. 

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kifejtette: „A karácsony előtti szeretetvendégség évtizedek óta része segélyszervezetünk ünnepi segélyakciósorozatának. Mint minden évben, idén is többet szeretnénk nyújtani a rászorulóknak egy tál meleg ételnél: valamit karácsony legfontosabb üzenetéből, a cselekvő, befogadó szeretetből. Nagyon hálásak vagyunk támogatóinknak, adományozóinknak és önkénteseinknek, hogy együtt segítenek velünk, és hogy az összefogás erejével emberek ezreinek ünnepét tehetjük szebbé!”

A fővárosi szeretetvendégség kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet országos Adventi Adománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni!  Az adományvonalra 1 hívás 500 forint adomány, így 4 hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló