Belföld

Akkora béremelést jelentett be Orbán Viktor, hogy arra szavak sincsenek: százezernyi magyar dolgozót érint

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.21 | 19:18

A bérfejlesztésre 3 lépcsőben kerül majd sor.

A nyugdíjak értékét garantáljuk – mondta Orbán Viktor, aki beszélt a CSOK Plusz bevezetéséről és a minimálbér emelésről is, mint a 2023-as év sikerei. Ha minden jól megy, egy 3 éves bérfejlesztési programra is sor kerülhet a pedagógusok körében.

flockine / Pixabay

A részletekről a sajtó kérdésére beszélt a miniszterelnök.

A bérfejlesztésre 3 lépcsőben kerül majd sor:

2024. január 1-től 32,2 százalékos béremelést hajtanak végre, mely a februári fizetésekben már látszani fog.

A következő két lépcső 2025. január 1-jén és 2026. január 1-jén lesz esedékes. Az emeléseket követően a pedagógus átlagbér 800 ezer forint lesz Orbán Viktor szerint. Egyelőre azonban Brüsszel jóváhagyására várnak.

A 2024-es évet meghatározza majd az Európai Parlementi választás. “2024 a nagy tervek éve lesz” – mondta a miniszterelnök.

A Reuters érdeklődésére Orbán Viktor elárulta, hogy az uniós csúcson továbbra is azt az álláspontot fogja képviselni, hogy ne adjunk Ukrajnának olyan pénzt, ami nem is létezik. Továbbra sem akar az ország közös hitelt felvenni – szögezte le.

A miniszterelnök azt is elmondta a sajtó érdeklődésére, hogy nincs török-magyar megállapodás arról, hogy akadályoznák a svédek NATO-csatlakozását. Amikor a finnek csatlakozását jóváhagyta a magyar parlament, másnap Finnország beperelte Magyarországon egy másik ügyben.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.