Belföld

Ennek a két magyar városnak már veszélyes a levegője

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.29 | 17:18

Romlik a levegőhelyzet.

Fotó (illusztráció): Pixabay

A Sajó völgyében a szálló por miatt veszélyessé vált a levegő minősége – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) pénteken közzétett térképének adataiból, amelyek az előző napi méréseket ismertetik.

A levegőhigiénés index szerint a kategóriák a következők: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. Az NNGYK mérései alapján veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében Sajószentpéteren és Kazincbarcikán, míg Putnokon egészségtelen.

A mérések eredményei alapján kifogásolt a levegő minősége Ajkán, Várpalotán, Tatabányán, Százhalombattán, Budapesten, Salgótarjánban, Miskolcon és Nyíregyházán. A többi mérőállomás elfogadható értékeket mutatott.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban éjszakánként egyre nagyobb területen képződik köd és rétegfelhőzet, amely lassan, de fokozatosan terjed. A jellemzően déli, délnyugati szél csak kevés helyen erősödik meg, így várhatóan több helyen meghaladja majd a szálló por napi átlagkoncentrációja az egészségügyi határértéket.

A hét végén feltehetően növekszik a szél aktivitása, és eshet is az eső, ami javulást eredményezhet a levegő minőségében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.