Belföld

A horrorisztikus anyját meggyilkoló Gypsy Rose Blanchard szabad, és megtörte a csendet

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.30 | 07:18

Több mint hét év börtön után Gypsy Rose Blanchard újra szabad, december 28-án hagyhatta el a börtönt.

Szándékosan megbetegítette lányát, és mindenben korlátozta

Ha még emlékeztek, 2015 júniusában óriási port kavart, hogy Gypsy Rose és akkori barátja, Nicholas “Nick” Godejohn összefogtak, hogy megöljék az édesanyját, Clauddine “Dee Dee” Blanchardot. Gypsy Rose a Münchausen-szindrómával híressé vált anyja áldozata volt,  anyja szándékosan megbetegítette és mindenben korlátozta őt. A Münchausen-szindróma “egy pszichológiai állapot, amikor valaki úgy tesz, mintha beteg lenne, vagy szándékosan kelt tüneteket a saját maga vagy – ebben az esetben – egy másik személy esetében.”

Gypsy azt állította, hogy éveken át fizikailag és mentálisan bántalmazták, és anyja szükségtelen orvosi eljárásoknak vetette alá. Gypsy 7 éves korára Dee Dee olyan betegségekkel turnézott, mint a izomdisztrófia és a leukémia. Dee Dee leborotválta a lánya fejét, tolószékbe ültette, az összes fogát kihúzatta, gyomorszondát ültetettett be a számára – miközben a valóságban a kislánynak semmi baja nem volt.

A történetet később részletesebben elmesélte a fiatal nő az HBO 2017-es dokumentumfilmjében, a Mommy Dead and Dearest-ben, majd 2019-ben Hulu sorozat is született a történetből, az Act, amelyben Joey King és Patricia Arquette vitte a főszerepeket.

Ma már tudja: az anyjának börtönben kéne ülnie

Egy nappal szabadulása előtt Gypsy interjút adott a People magazinnak, és sok mindent elárult az életét megváltoztató bűncselekményről.

“Ha lenne még egy esélyem mindent újrakezdeni, azt hiszem, visszamennék-e gyerekkoromba, és elmondanám az nagynénjeimnek és unokatestvéreimnek, hogy nem vagyok beteg, és anyu tesz engem beteggé”,

– mondta Gypsy.

A gyilkosságot akkori barátja, Nick ajánlotta fel számára.

“A legszívesebben visszamennék csak ahhoz a bizonyos Nickkel folytatott beszélgetéshez, és azt mondanám neki, ‘Tudod mit? Elmegyek, és mindent elmondok a rendőrségnek.”

Gypsy Rose megbánta azokat a döntéseket, amelyek az édesanyja halálához vezettek.

“Senki sem fogja azt hallani tőlem, hogy örülök annak, hogy meghalt, vagy büszke vagyok arra, amit tettem. Minden egyes nap megbánom”,

– tette hozzá.

Ebben az időszakban Gypsy azt hitte, más választása nincs, hiszen a kapcsolat anyjával egyre feszültebbé vált.

“Nem bírtam tovább. Volt, hogy megszöktem, Megtalált, visszahozott, és elintézte, hogy életem végéig gyámság alatt legyek, mint fogyatékos személy.”

– mondta Gypsy, aki ennek ellenére ma már nem bántaná anyját.

“Nem érdemelte meg ezt. Beteg nő volt, és sajnos én nem voltam elég érett és tájékozott ahhoz, hogy ezt lássam. Itt kéne most ülnie, a börtönben, mindazért, amit ellenem tett”.

Gypsy most szabadlábon van, de Nick továbbra is börtönben marad, életfogytiglani ítélettel. A fiatal nő úgy döntött, a hírnevét szeretné arra felhasználni, hogy mással ne fordulhasson elő mindaz, ami vele történt. A börtönben töltött idő alatt egy férfivel is megismerkedett, akivel kezdetben leveleztek, majd összeházasodtak. Szeretnének nyugalomban együtt élni a jövőben.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló