Budapest

Testkamerát kapnak a BKK jegyellenőrei

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.28 | 08:18

A MÁV-nál már bizonyítottak a testkamerák, segít az inzultusok megelőzésében, illetve azok visszakövetésében.

Csütörtöktől a BKK ellenőrei 30 napon át három nemzetközi gyártó eszközeit tesztelik napi munkavégzésük során az 1-es, a 4-es és a 6-os villamoson, valamint a kisföldalattin.

A testkamerák látványának visszatartó ereje akár elkerülhetővé tehette volna azt a hétfői esetet is, amikor a BKK három jegyellenőrét támadták meg munka közben az 1-es villamoson. Mindhárman megsérültek, az ügyet a rendőrség vizsgálja.


A kamerák mellé rendőrségi támogatást is kapnak. A BKK azt is közölte, hogy a zsebtolvajlás elleni kampány és a buszsávok ellenőrzése után folytatódik a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a közlekedési társaság közös akciósorozata, amelynek célja, hogy a fővárosiak biztonságosan használhassák a járatokat.

A több napig tartó akciósorozatban a VII., a VIII., a IX. és a X. kerület meghatározott járatain biztosít fokozott jelenlétet a rendőrség a BKK jegyellenőrei mellett.

A jegyellenőrök az utazási jogosultságot ellenőrzik, illetve figyelnek a járványügyi szabályok betartására, a rendőrség munkatársai pedig biztosítják a közrendet. Mindez nem egyszeri alkalom lesz, a jövőben minden hónapban várható a mostanihoz hasonló, a fővárosban közlekedők biztonságérzetét erősítő közös akció.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló