Budapest

A korlátozások ellen tüntettek a vendéglátósok és üzlettulajdonosok a Hősök terén

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.31 | 19:18

A tiltakozást a Facebookon szervezték.

Az interneten megjelent fotók alapján körülbelül pár százan gyűlhettek össze a Hősök terén, a többség maszkot viselt. Az eseményen nagy volt a rendőri készültség, többeket igazoltattak is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján azt közölte, hogy egy magánszemély gyűlést jelentett be vasárnap 12 órától a Hősök terére, de később a gyűlést lemondta.

A “Tüntetés az életért és a szabadságért január 31. Tömeges Üzletnyitás február 1.” címmel meghirdetett Facebook-esemény szervezői erről azt írták: úgy fogalmazták át az eseményt, hogy az ne minősüljön gyűlésnek. Az eseményen

“a szabad véleménynyilvánítás jogával élők elképzelhetően nem fognak egyetérteni azzal, hogy a kormány nem engedélyezi a vállalkozók szabad nyitvatartását, és nem tesz lépéseket a felelőtlen politika miatt csőd szélére került honfitársaink megsegítésére.”

A rendőrség még pénteken felhívta a figyelmet arra, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet értelmében “rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos”.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló