Budapest

Hamarosan közterületet nevezhetnek el Navalnijról Budapesten

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.20 | 14:48

Karácsony támogatja, hogy közterületet nevezzenek el Navalnijról Budapesten

A főpolgármester elmondta azt is, javaslatot tett arra a több mint 30 nagyvárost, így Budapestet, Prágát, Pozsonyt és Varsót is magában foglaló Szabad Városok Szövetségében, hogy alapítsanak díjat Navalnij nevével, emlékére, és örökségének életben tartására.

Legyen Alekszej Navalnijról közterület elnevezve Budapesten, mélységesen egyetértek az erről szóló civil kezdeményezéssel,

írta keddi Facebook-posztjában Karácsony Gergely.

A budapesti főpolgármester hozzátette, hogy „Navalnij az elnyomással szembeni örök harc mártírja, egy zsarnok áldozata” és „ha valaki méltó arra, hogy Budapesten közterület viselje a nevét, ő bizonyosan az”.

Karácsony ugyanakkor hozzátette:

az ő esetében is tartjuk magunkat ahhoz az egyébként helyes, rendeletben szabályozott elvhez, hogy személyről csak a halála után 5 évvel lehet közterületet elnevezni. Így tehát, sok más mellett, arra is felhatalmazást kérek a budapestiektől júniusban, hogy lehessen Navalnij utca, vagy tér a fővárosban.

Néhány nappal ezelőtt a Demokratikus Koalíció VI. Kerületi frakciója javasolta azt a Fővárosi Közgyűlés számára, hogy nevezzenek el sétányt Navalnijról.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló